dijous, 3 d’octubre del 2013

EL FOTÒGRAF NORD-AMERICÀ PHILIP- LORCA DICORCIA, PREMI INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA ALCOBENDAS


 El fotògraf nord-americà realitza la seua primera visita a Espanya per a arreplegar el Premi de Fotografia Alcobendas i oferix una xarrada magistral sobre la seua obra en el Centre d’Art Alcobendas
El fotògraf americà Philip-Lorca diCorcia (Hartford, EE.UU., 1951) ha sigut guardonat amb el Premi Internacional de Fotografia Alcobendas en la seua tercera edició. El jurat, format per personalitats del món de l’art com Lorena de Corral, Chema Madoz o Alberto Anaut, reconeix així "la innovació, creativitat i la seua especial forma de mirar", a més de la qualitat d’afrontar atmosferes comunes en metròpolis de qualsevol lloc del planeta.

La creació dels escenaris públics de diCorcia, a pesar de la multitud existent, mostren sempre una aparent quotidianitat, adquirint una teatralitat inigualable i aconseguint un estil inconfusible on provoca que la imatge ens recorde de forma sublim semblants cinematogràfics. Els retratats habitualment pareixen trobar-se en situacions límit, són transeünts, vagabunds, professionals uniformats o gent comuna. La seua obra està considerada com un perfecte exercici formal i un complex estudi de les personalitats quotidianes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada