FOTÒGRAF DE LA SETMANA






Fotògraf de la setmana

Alessandro Bavari

Naix en Llatina, Itàlia en 1963. De família italo-francesa, se sent de molt jove atret per les arts, i a l’edat de 15 anys ja realitzava fotomuntatges. Estudia escenografia, fotografia, història de l’art i altres assignatures associades en l’escola d’art de Roma, on desenvolupa diferents tècniques de pintura i de gravat. Durant eixos anys acostuma a fotografiar tot el que es troba en el seu camí.
A partir de 1993 utilitza la manipulació digital als seus treballs de fotografia i pintura, i així afig al seu coneixement de l’art clàssic la tecnologia moderna. Açò li fa concebre obres com la seua galeria anomenada “Sodoma i Gomorra” on a través del mite i de la història, i amb ajuda de tot el material que va fotografiant en els seus viatges, construïx el seu propi univers entre la decadència i la fantasia.
Ens trobem així amb un fotògraf complex que a més és pintor, il·lustrador i fa vídeos, i en totes les seues facetes té una qualitat incontestable.

http://www.alessandrobavari.com/





























FOTÒGRAF DE LA SETMANA


OLEG OPRISCO

Font: culturacolectiva.com

Des d’Ucraïna arriba Oleg Oprisco i el seu treball compost per enigmàtiques fotografies. D’Oprisco no se sap molt, és un jove fotògraf de 24 anys que ha obtingut fama en les xarxes socials pel seu particular estil en la fotografia.
Popular en llocs com flickr, 500px o devianART, Oprisco fa una fotografia de misteri, emocions i imaginació que coqueteja amb el surrealisme i estremix els sentits.
Encara que les seues fotografies no tenen una línia interpretativa que identifique la seua obra, l’estil d’este fotògraf és innegable, perquè la perfecta harmonia entre la composició, la temàtica, la il·luminació i el sentit de l’espai fan de les seues fotografies imatges carregades d’emotivitat que produïxen nostàlgia i ens guarden secrets.
Les dones i la naturalesa són dos constants en el seu treball. Les primeres apareixen com a protagonistes d’atmosferes creades per la segona; rostres inexpressius però que comuniquen.















FOTÒGRAF DE LA SETMANA

Richard Tuschman

FOTOGRAFIES DE RICHARD TUSCHMAN INSPIRADES EN L’OBRA D’EDWARD HOPPER


Richar Tuschman es va sentir atret per la tranquil·la sensació de dramatisme que es troba en les pintures d’Edward Hopper, i les va utilitzar com a plataforma de llançament per a un projecte personal que va començar fa quasi dos titulat “Hopper Meditations”.
Tuschman ha treballat principalment com a fotògraf comercial. Tuschman havia treballat fent diorames i volia usar-los per a crear escenes d’interior on inclouria digitalment una o dos figures.
Hopper es va convertir en una font d’inspiració per al meu en compte de quelcom per a copiar ", va dir .
"Sempre m’ha agradat la pintura de Hopper capaç de fer front als misteris i complexitats de la condició humana, " L’estat d’ànim general en el meu treball és més ombriu i la il·luminació és menys dura que en Hopper . "













EL FOTÒGRAF DE LA SETMANA.



TIM WALKER

Les fotografies de Tim Walker han enxisat els lectors de la revista Vogue durant més d’una dècada. Posada en escena Extravagant i motius romàntics caracteritzen el seu estil inconfusible.

Al graduar-se en 1994 , Walker va treballar com a assistent fotogràfic freelance a Londres abans de mudar-se a la ciutat de Nova York com a assistent de temps complet de Richard Avedon. Al seu retorn a Anglaterra en un principi es va centrar en el retrat i el treball documental per a periòdics del Regne Unit.
El Victòria & Albert Museum i la Galeria Nacional de Retrats de Londres inclouen fotografies de Walker en les seues col·leccions permanents.
Walker va organitzar la seua primera gran exposició en el Design Museum de Londres en 2008. Açò va coincidir amb la publicació del seu llibre "Pictures" publicat per teNeues.
En 2009 va rebre el premi Infinity Award de l’International Center of Photography de Nova York. En 2012 Walker va rebre una Beca d’Honor de la Real Societat Fotogràfica.
En 2012 inaugura l’exposició fotogràfica, 'CONTES' en el Somerset House. L’exposició coincidix amb la publicació del seu nou llibre, 'CONTES' publicat per Thames and Hudson.
















Lou Reed fotògraf

Encara que sens dubte és molt més famós per la seua faceta musical -disciplina en què va suposar una autèntica revolució gràcies a àlbums com "The Velvet Underground & Nico", "Transformer" o "Berlín"-, el recentment difunt Lou Reed sempre va ser un artista multidisciplinari que també va cultivar la passió per la fotografia. Usuari habitual de les Leica M8 i S2, així com de cambres Alpa per a fotografia infraroja, la seua major especialitat va ser potser la fotografia de paisatge.



























Steven Klein




Steven Klein (Rhode Island, Estats Units, 1962) Després d’estudiar pintura en l’Escola de Disseny de Rhode Island, es va mudar al camp de la fotografia.

Klein ha treballat en grans campanyes publicitàries per a diversos clients, incloent-hi a Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen i Nike. També col·labora permanentment amb revistes com Vogue.
La seua obra ha sigut presentada en nombroses exhibicions, més recentment en la Galeria Gagosian de Califòrnia i en la Galeria Brancolini Grimaldi de Florència, Itàlia. Klein és reconegut pels seus editorials de Madonna, Tom Ford i Brad Pitt publicades en la revista de modes
També Klein va treballar en el departament d’arts de Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll, la primera pel·lícula dirigida pel músic Marilyn Manson.


Quan la tecnologia s’unix a la moda pot dir-se que un nou producte d’elit ha nascut. Esta vegada Vogue va decidir realitzar una futurista sessió editorial a càrrec del reconegut fotògraf de moda Steven Klein.
La locació triada va ser la casa de l’arquitecte Roberto Bruno, una construcció de 110 tones que es va començar en 1974 i va acabar 34 anys més tard. La casa descansa en el Ransom Canyon a Texas com una nau espacial perduda, oferint una escenografia modernista per a esta sessió que es va cridar “The Final Frontier” (L’última frontera).























Bryan schutmaat



El projecte d’este fotògraf de Houston combina retrats, paisatges i naturaleses mortes en una sèrie de fotografies que exploren la vida de les persones que treballen i residixen en xicotets pobles de muntanya i les comunitats mineres en l’oest americà. Equipat amb una cambra de gran format Schutmaat intenta transmetre l’experiència dels personatges anònims. L’obra de Bryan Schutmaat és una meditació sobre la vida de poble, el paisatge,

i els paisatges interiors dels hòmens que els habiten.

Després de la febra de l’or Bryan Schutmaat fotografia els últims dies de la indústria minera en remotes ciutats dels Estats Units. Les seues imatges, d’hòmens assaonats i cases abandonades reflectixen una bellesa austera

El treball de Gray que ha guanyat el premi de fotografia d’estiu 2013 , és un assaig visual sobre les comunitats en lent declivi. l’Evocació de la vida interior dels hòmens que treballen, i la bella austeritat del seu entorn, conferisquen a les imatges el poder perdurable de documental.
































































































Jan Saudek és un extraordinari fotògraf txec. Nascut a Praga en 1935, Saudek va cultivar el somni de convertir-se en un fotògraf sent ja un adult. De formació autodidacta, visceralment independent i ostatge del règim comunista, va treballar com a fotògraf durant anys en el soterrani de sa casa, aconseguint enèrgicament normes morals i socials per a perseguir la seua passió. 
 
A través de la fotografia ha alliberat el seu deliri, les seues indignacions, els seus fetitxismes.
Les seues fotografies en blanc i negre (les quals va començar a pintar a mà en 1977) són d’un erotisme grotesc i inquietant.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada