divendres, 11 d’octubre del 2013

CRISTIAN RODRIGUEZ NOU TALENT FNAC DE FOTOGRAFIA 2013


El jove fotògraf uruguaià Christian Rodríguez ha aconseguit, amb el seu treball “Xiec“, el Premi Nou Talent Fnac de Fotografia 2013. El jurat ha hagut de triar el guanyador entre més de 300 treballs presentats al llarg de tota la geografia espanyola en les diverses botigues Fnac.
En el treball de rodriguez destaca la seua capacitat d’enfrontar-se a la fotografia a través de la seua immersió en el tema triat.
El reportatge de Cristià Rodriguez mostra el treball de la Federació de Circ de Vietnam on els treballadors són empleats del govern i tenen millors condicions de treball que l’altra companyia ubicada en Ho Chin Minh. Els artistes del circ estudien durant cinc anys en l’escola d’Hanoi i els que aconseguixen graduar-se amb mèrits estan preparats per a optar a un lloc en la companyia oficial. Si tots els llocs estan copats, els graduats viatgen a Ho Chin Minh per a intentar ací obtindre un lloc. La majoria dels treballadors de La Federació de Circ de Vietnam viuen en un edifici en el parc Lenin, on el govern els oferix una casa o habitació per a viure. Els artistes que són part del Circ de Saigon viuen en un antic teatre on es van construir la vivenda entre les butaques.

L’obra recorrerà, en una exposició itinerant pel territori nacional, almenys sis de les Galeries Fotogràfiques amb què compta Fnac Espanya.
Este treball s’exposa des de setembre de forma itinerant en les galeries de Fnac Espanya.
Christian Rodríguez (Montevideo, Uruguai, 1980) ha col·laborat amb les agències de notícies France Pres-se, AP, EFE i Reuters. En 2006 va realitzar la cobertura del conflicte Israel-Hezbollah en el sud de Líban i en 2008 va guanyar la beca 'Roberto Villagraz' i es va mudar a Madrid per a realitzar el màster documental d’EFTI, guanyant el 'Premi Futur' de la seua generació (2009).







http://www.camaramagazine.com/index.php/component/k2/item/1736-nuevo-talento-fotografico-fnac?tmpl=component&print=1#sthash.wywnnrlv.dpuf

De la mateixa manera, “Canícula“, de Cheo Díez ha rebut una menció d’honor per retratar un tema amb decisió i llenguatge visual condensat on es reflectix una llum reverberant.



http://www.camaramagazine.com/index.php/component/k2/item/1736-nuevo-talento-fotografico-fnac?tmpl=component&print=1#sthash.wywnnrlv.dpuf








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada