divendres, 21 de febrer del 2014

Oleg Babkin, formalisme pictòric


Les seues fotografies tenen una textura i cromatismes artificiosos que recorden decididament a l’acabat de pintura a l’oleo sobre taula de la pintura antiga.

font: el ojo acromático



Oleg Babkin és un fotògraf rus especialitzat en retrat, l’obra del qual comença ara a tindre una certa difusió fora del seu país, gràcies sobretot a internet, i que pareix que en els seus últims treballs se suma a la cada vegada més creixent tendència pictòrica. Després dels exemples de Hendrik Kerstens, Christian Tagliavini o el mateix Pierre Gonnord, que afronten en les seues obres enfocaments decididament deutors de la pintura renaixentista i barroca, Babkin apunta cap al formalisme pictòric.




Les seues últimes obres mostren una composició formal pròxima a la pintura de segles passats, imposant molt estudiades i de vegades afectades poses als seus models i fent un ús deliberadament notori del retoc, la qual cosa dota a les seues fotografies d’una textura i cromatismes artificiosos que recorden decididament a l’acabat d’oleo sobre taula i els resinosos vernissos de la pintura antiga. Especialment destacable és el processat dels fons i la cuidada delicadesa emprada en el tractament de les mans de les models.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada